tirsdag den 15. marts 2011

Og vinderen er......


...nr. 1 - juhuu, det var mit nummer der blev trukket ud som det første. Jeg var dermed den første heldige vinder ud af de 9 der i løbet af aftenen til madbloggetræffet kunne gå hjem med en ekstra præmie. Med ekstra præmie mener jeg udover de 3 STORE goodiebags, for det synes jeg nemlig også godt kan kaldes for præmier!

Jeg havde lige taget et billede af Anne http://www.latascha.blogspot.com/ der kom med præmien og Birthe http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com/ fik Bjørn fra Dolce-gusto http://www.dolce-gusto.com/ til at trække et nummer - og jeg var den heldige der havde nummer 1 som Bjørn lige trak - måske 1 skal til at være mit nye lykketal:-)

Men nu til præmien - Mill & Mortar www.millmortar.com box/kasse med 20 dåser med forskellige LÆKRE krydderier - og hvilken dejlig duft. Kunne godt fornemme der var flere der gerne ville have haft min præmie:-)

Disse krydderier fik jeg:

Stjerne anis - hel
Brune sennepsfrø - hele
Ananda´s kanal - hel og stødt
Kommen - hel
Sort sesam - frø
Allehånde - hel
Fennikelfrø - hele
Muskat - nød og blomme
Kardemomme - hel
Ingefær - stødt
Dilip´s chili - flager
Nigellafrø - hele
Grøn Penja - peberbær
Spidskommen - hel
Sød paprika - pulver
Krydder nelliker - hel
Koriander - hel
Sort sre ambel - peberbær
Enebær - hel
Røget hvid penja - peberbær

Nogle af dem kendte jeg jo godt i forvejen, både som hel og stødt, men jeg må også erkende at der er nogle nye krydderier som jeg ikke har prøvet før!

Der fulgte et lille hæfte med hvori man kan læse om Mill & Mortar, om deres krydderier og om hvad de står for. "Et kvalitetskoncept for krydderier" står der som overskrift, og uden at have afprøvet krydderierne, men kun duftet til dem, så passer deres overskrift altså også ganske godt. Det bliver en fornøjelse at få prøvet både de kendte men også de ukendte krydderier:-)

Bagerst i hæftet er der en oversigt over de forskellige slags peberbær Mill & Mortar har. Der er skrevet om 9 forskellige peberbær. I min samling er 3 forskellige peberbær - Sort sre ambel, Røget hvid penja og Grøn penja. Der står ud for hver slags peberbær hvilken smagsoplevelse man får og hvilken anvendelse de forskellige bær har. Den med anvendelsen af peberet vil jeg nok benytte mig af, da de tre slags peberbær jeg har fået ikke er nogen jeg kender til i forvejen. Der står også i hæftet at peberet skal bruges friskkværnet for at få det bedste udbytte, dog er der enkelte af dem hvor hele bær også bruges.

Smagsoplevelse:

Sort sre ambel - middelstærk og sitrende med toner af frisk grønt.

Røget hvid penja - letrøget smag, som fint understøtter den hvide pebers intensitet.

Grøn penja - det tætteste man kan komme på den friske vare. Mildt pebret.


Anvendelse:

Sort sre ambel - fantastisk bordpeber og særligt til stegt kylling, and og røget eller marineret fisk. Til al fransk og asiatisk mad.

Røget hvid penja - perfekt friskkværnet på fisk, æggeretter og dampet grønt. Perfekt til frokostbordet sammen med Sre Ambel

Grøn penja - Hel eller letknust i salat, til peberbøf og - sauce, drysset over frisk eller tør ost og tapas. Skal ikke i kværn.
Til nogle af de andre krydderier må jeg vist lige en tur på nettet for at søge efter opskrifter. Jeg er ihvertfald lidt i tvivl om hvad jeg f.eks. skal bruge nigellafrø til - men det finder jeg nok ud af.

Det er dejligt at have en hel box fyldt med krydderier. Jeg har jo også en del krydderier i en af køkkenskufferne, men det er jo meget mere praktisk at have dem samlet i en box.

Jeg siger TUSIND TAK til Mill & Mortar for at have givet denne gave som præmie ved madbloggertræffet - jeg er MEGET glad for den - og vil tænke tilbage på en fantastisk dag til madbloggertræffet hver gang jeg bruger af de LÆKRE krydderier:-)


mostergrydelap:-)

8 kommentarer:

  1. Nej, nej jeg er overhovedet ikke misundelig!! ;-) Jeg her kredset og kredset om den boks - og kigget i den dagligt! Jeg tror at både Anne og jeg, gerne ville have haft lige netop den præmie - men af gode grunde - deltog vi jo slet ikke i lodtrækningerne....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej C,
    Tak for i lørdags, det var hyggeligt at møde dig. Og, ja .. det var en super lækker gave du vandt der. Dejligt :-)
    Ha en god dag
    :-)

    SvarSlet
  3. Ja, kunne godt fornemme at der var mange der gerne ville have haft netop min præmie:-)
    - Det var også hyggeligt at møde dig, jeg havde ihvertfald en god aften:-)

    SvarSlet
  4. Tak for sidst!
    Gaveæskens indhold er lige så lækker, som jeg husker den. Et stort tillykke til dig, og tak for din beskrivelse af penja. Jeg glæder mig til at høre mere om dem, når du skal bruge dem. Jeg har nemlig heller aldrig hørt om dem. Nigellafrø kan man tilgengæld bruge ligesom birkes.
    /SS

    SvarSlet
  5. Til lykke med krydderierne - den kiggede jeg også langt efter, men var nu heller ikke ked af min blender :-)
    Lidt sjovt at du har billeder af Marianne Hougaard, som har butik i Viborg hvor jeg bor. Jeg har et par postkort liggende, som skal hænges op engang. Hendes billeder er super søde, og nogle af citaterne meget rammende!

    SvarSlet
  6. Ej hvor er de lækre! Meget ekstravagant og noget anderledes end hvad man får fingrene i i Netto:D Fed præmie! (Og fedt madbloggertræf, lyder det til:))

    Hvis du har lyst, så har min kokke-bror og jeg startet en blog. Måske den kunne inspirere, vi deler jo i hvert fald passion:)

    www.madmedholdning.blogspot.com

    SvarSlet
  7. Den ser da bare superlækker ud :)


    Hilsen

    Kent
    cafe i København
    http://cafeikøbenhavn.dk/

    SvarSlet
  8. ser lækkert ud :)


    Hilsen

    Henrik
    iphone reparation
    http://iphonereparationer.dk/

    SvarSlet